Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@01:31:20 GMT

وزیرعلوم: مسئله اصلی کشور خام فروشی است

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۱۱۶۶۳

وزیرعلوم: مسئله اصلی کشور خام فروشی است

به گزارش خبرنگار آموزش و دانشگاه ایرنا محمد علی زلفی گل امروز چهارشنبه در جلسه تکریم و معارفه رییس پیشین و رییس جدید دانشگاه امیر کبیر که در این دانشگاه برگزار شد افزود: بهره وری از امکانات و منابع کشور بسیار مهم اند خام فروشی تنها محدود به مواد اولیه نمی شود و اگر ما نتوانیم جوانان کشور را در حد مطلوب تربیت و رشد دهیم این خود  یک نوع خام فروشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی اظهار داشت: تغییر در مدیریت ها ضروری است اما ثبات در اهداف نیز مهم است و نهاد شورای عالی انقلاب فرهنگی در کشور با همین هدف تاسیس شده است، به طوریکه با تغییر مدیریت ها سمت و سوی حرکات نیز مشخص است و ما باید قدر این شورا را برای هم افزایی و همگرایی بدانیم.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه، دانشگاه ها به دنبال فناوری های جدید هستند گفت:البته برای ایجاد علم نو نیز نیازمند تکنولوژی و فناوری های جدید هستیم.
زلفی گل تاکید کرد: رفاه بشر در آرامش و آسایش و زندگی سالم است و هر یک از رشته های مختلف علمی از جمله علوم انسانی و طبیعی و فنی و مهندسی به عنوان تکه ای از این پازل در این‌مهم نقش آفرینی دارند.
او اضافه کرد: انسان سالم در گرو اهمیت دادن به علوم انسانی و طبیعی در عین جامعیت در کنار هم است و حتما باید جز برنامه های ما باشد که هر کس بر اساس ژنتیک و توانمندی خود رشته تحصیلی خود انتخاب کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از مسایل ما بحث واگرایی و جزیره ای عمل ‌کردن است و این مسئله را در بخش های مختلف از جمله رشته های دانشگاهی باعث کاهش بهره  وری و پیشرفت دانست. 

 احمد معتمدی در این آئین ضمن ارائه گزارشی از عملکرد خود در داشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه این دانشگاه همواره پس از انقلاب در حال رشد بوده است افزود:سال ۱۳۹۳  با بازنگری در برنامه ها دو هدف اصلی  قرار گرفتن دانشگاه صنعتی امیر کبیر در سال ۱۴۰۴ در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا و قرارگرفتن در بین دانشگاه های نسل سوم را در دستور کار قرار دادیم  گفت: اما فاصله دانشگاه های ایران با دانشگاه نسل سه هنوز زیاد است.
رییس سابق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه هنگام قبول ریاست این دانشگاه، تعداد شرکت های فعال آن چهار شرکت بود، تصریح کرد: هم اکنون ۳۲۰ شرکت دانش بنیان در  دانشگاه امیر کبیر شکل گرفته و در حال فعالیت هستند.

وی توسعه زیرساخت های دستیابی به عنوان نسل سومی، توسعه همکاری های بین المللی بین دانشگاهی، توسعه فعالیت های علمی به منظور افزایش ثروت ملی را از جمله راهبردهای اصلی این دانشگاه نام برد.
معتمدی  با اشاره به تاکیدات رهبری برحل مسایل و مشکلات کشور در کنار ارتقا رتبه دانشگاه ها افزود: ما با مدنظر قرار دادن اسناد بالادستی ۶ برنامه اجرایی را برای پیاده سازی اهدافی همچون توسعه شبکه های ارتباط با صنعت و توسعه تولیدات علمی و نوآوری تعریف کردیم.
وی انجام اصلاحات ساختاری و نظام بودجه بندی در دانشگاه ها به منظور اثرگذاری هرچه بیشتر  در بخش های مختلف از جمله صنعت مهم خواند.

برچسب‌ها دانشگاه صنعتی امیرکبیر محمدعلی زلفی گل شرکت دانش بنیان احمد معتمدی شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی امیرکبیر محمدعلی زلفی گل شرکت دانش بنیان دانشگاه صنعتی امیرکبیر محمدعلی زلفی گل شرکت دانش بنیان احمد معتمدی شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۱۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود

آیین رونمایی از سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور با عنوان «پتروآفرین» همزمان با بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور فعالان این حوزه برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، این رویداد به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی صنایع پتروشیمی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و با حضور صنعتگران پتروشیمی، محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار خواهد شد.

بنا به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، ضرورت حمایت از فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان با هدف تقویت و رشد تولید کشور بر پایه علوم و فناوری‌های نوظهور دوچندان شده است. صنعت پتروشیمی از جمله مهم‌ترین صنایع پیشران کشور است که نقش بسزایی در توسعه اقتصاد و ارزآوری برای کشور ایفا می‌کند. به دلیل کامل نبودن زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی در کشور، بسیاری از خوراک‌های پتروشیمی از خارج از کشور وارد شده و این امر منجر به خام‌فروشی یا حداقل نیمه‌خام‌فروشی محصولات پتروشیمی در ایران شده است. 

مرکز توسعه‌ فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری همراه با ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته در نظر دارد تا با تمرکز بر این صنعت راهبردی، ضمن بررسی و شناسایی چالش‌های موجود، به شبکه‌سازی میان دانش‌بنیان‌های کشور و صاحبان صنایع پتروشیمی کمک کند.

این امر به وسیله ابزارهای حمایتی کشور که در اختیار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دارد، اعم از اعتبارات در نظر گرفته شده در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، ساخت بار اول، اعطای تسهیلات و تضامین با عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی و ... انجام خواهد شد.

در پتروآفرین با نگاه دقیق به نیازهای اساسی و مشترک مجتمع‌های صنعتی پتروشیمی کشور و نیازهای بازار حال و آینده‌ پایین دستی زنجیره‌ ارزش پتروشیمی و با بکارگیری توان دانشمندان متخصص صنعت پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، گام‌هایی اساسی در مسیر توسعه‌ فناوری‌های راهبردی، ساخت تجهیزات و دانش طراحی در این صنعت برداشته می‌شود. 

همچنین، شرکت ملی پتروشیمی ایران با شبکه‌سازی میان مجتمع‌های پتروشیمی خصوصی و دولتی توسط معاونت پژوهش و فناوری و خودکفایی و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، هدایت علمی و اجرایی این طرح را به عهده خواهد داشت.  

مراسم افتتاحیه سکوی پتروآفرین در اولین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور مسئولان و بازیگران صنعت پتروشیمی کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه برگزار خواهد شد. در این مراسم نمایندگانی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته حضور خواهند داشت و به تبادل نظر در این زمینه خواهند پرداخت.

از اهداف پتروآفرین می‌توان به مواردی همچون بومی‌سازی زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی، رفع چالش‌ها و نیازهای اساسی صنعت پتروشیمی در حوزه تجهیزات، استفاده از سازوکار اعتبار مالیاتی ذیل قانون جهش تولید دانش‌بنیان، اعطای تسهیلات و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و بهره‌گیری از ارتباطات بین‌المللی معاونت علمی در راستای تقویت همکاری‌های فناورانه بین‌المللی اشاره کرد.

همچنین همراه با این رویداد، قرارداد ساخت بار اول یکی از تجهیزات موردنیاز در صنعت پتروشیمی میان یک شرکت دانش‌بنیان و یک مجتمع پتروشیمی منعقد خواهد شد و از فراخوان جدید ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با عنوان «جمع‌آوری کربن» رونمایی خواهد شد. 

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، این رویداد(رونمایی از پتروآفرین)، ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۶:۳۰ در سالن کنفرانس شماره یک در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • دانشگاه آزاد اسلامی نخبگان منطقه را در مسئله تقریب مذاهب جمع کند
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • مدعیان آزادی بیان استاد دانشگاه را به زمین می‌اندازند!
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است